Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noční soutěž v požárním útoku

nocni-soutez-23.6--153-.jpg V sobotu 23. června 2012 ve večerních a nočních hodinách se na cvičišti u hasičské zbrojnice v Hostěrádkách-Rešově letos již poosmé sešli příznivci hasičského sportu při VIII. ročníku noční soutěže v požárním útoku o putovní pohár.

 

 

 

            V sobotu 23. června 2012 ve večerních a nočních hodinách se na cvičišti u hasičské zbrojnice v Hostěrádkách-Rešově letos již poosmé sešli příznivci hasičského sportu při VIII. ročníku noční soutěže v požárním útoku o putovní pohár.

Soutěžní podmínky byly pro muže i ženy stejné, v kategorii mužů soutěžilo 18 družstev, v kategorii žen soutěžilo družstev 6. Celá soutěž probíhala za ztížených podmínek v sportovně bojovém duchu a velmi dobré náladě. Nejcennější trofej v mužské kategorii si odvezlo družstvo Ratíškovic za dosažený čas 16,62 sec., na druhém místě skončilo družstvo Tvarožné časem 16,68 sec. a na třetím místě družstvo Habrovan A časem 16,79 sec. Družstvo domácích skončilo časem 17,67 sec. až na místě osmém! Byly opravdu vidět krásné výkony a časy byly na předních místech velmi těsné.

V kategorii žen si nejcennější trofej odvezlo družstvo Miroslavi dosaženým časem 18,93 sec., na druhém místě skončilo družstvo Habrovan dosaženým časem 21,56 sec. a na třetím místě družstvo Ivanovic na Hané dosaženým časem 21,99 sec.   Útok nedokončilo neplatným pokusem 5 družstev.

Vyhlášení výsledků a předání cen proběhlo po skončení všech soutěžních klání po půlnoci. Pro všechny soutěžní družstva byly připraveny zajímavé ceny, ale přece jen poháry a zejména hlavní cena – nádherný putovní pohár věnované spoluorganizátorem a generálním sponzorem soutěže – firmou Červinka s.r.o. Hodějice, byly bezesporu nejzajímavější.

Putovní pohár do svého trvalého vlastnictví získá to družstvo, které tuto soutěž vyhraje tři roky po sobě.  

 

Zodpovědná a vzhledem k noční době i náročnější příprava se pořadatelům vyplatila a spolu se zabezpečeným občerstvením a doprovodným programem přispěla k příjemně prožitému pozdnímu večeru  i následné noci.

      Mgr. Slavomír Bell

  starosta SDH Hostěrádky-Rešov