Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopoledne u hasičů v Hostěrádkách-Rešově

ObrazekV pátek 16.4.2010 jsme společně s preventisty z krajského HZS Jmk, profíky ze Slavkova u Brna a firmou Červinka pořádali "Dopoledne u hasičů"...................

 

V pátek 16.4.2010 jsme společně s preventisty z krajského HZS Jmk, profíky ze Slavkova u Brna a firmou Červinka pořádali "Dopoledne u hasičů".

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

  Hlavní náplní našeho dopoledne byla prevence, kterou zábavnou formou odprezentovali hasiči z preventivní výchovné činnosti krajského ředitelství HZS Jmk.

Žáci se dozvěděli, co dělat a jak reagovat na požár nejen ve škole, ale i doma. Byla jim představena kompletní výstroj hasičů zásahové jednotky, včetně praktické ukázky.

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Následovala ukázka práce s hasícím přístrojem od firmy Červinka, včetně malého školení na používaní těchto hasících přístrojů.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalším stanovištěm byla ukázka zásahové techniky našeho sboru - Volkswagen Transporter a CAS 32 – Tatra 148 a jejich výbava. Slovem doprovázel prezentaci hasební techniky předseda OKRR bratr Jaroslav Bejlek z Rousínova.

Prakticky bylo předvedeno hašení pěnou i vodou. Tvorba pěny pěnovou proudnicí byla pro děti velmi atraktivní, protože pěna postupně zabrala podstanou část našeho náměstíčka a její výška dosahovala velikosti těch nejmenších.
Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Profesionálové ze Slavkova představili zásahové vozidlo MAN.  


 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 V průběhu akce bylo podáváno malé občerstvení a malá pozornost od preventistů z HZS Jmk.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Dopoledne u hasičů absolvovali děti ze základní a mateřské školy v Šaraticích (139+22 žáků) a děti z mateřské školky (22 žáků) v Hostěrádkách. Ukázky tak vidělo celkem 183 dětí.

Počasí nám přálo, bylo se na co dívat i poslouchat a tak věříme, že pro děti bylo naše malé představení, alespoň trošku zábavné a poučné

Závěrem dovolte poděkování všem našim členům i hostům, kteří se na akci podíleli.

Výbor SDH